Elokuvasta

Puluboin ja Ponin leffa elokuvateattereissa 3. elokuuta!

Koulun alku lähestyy, mutta 7-vuotias Poni-tyttö (Jenni Lausi) ei halua koululaiseksi. Hän pukeutuu mieluummin tekoturpaan ja laukkaa kaupungin katuja villinä ja vapaana. Äidin (Anna-Maija Tuokko) mielestä ponileikkien on loputtava, sillä koulussa pitää käyttäytyä. Äiti saa isänkin (Santtu Karvonen) vakuutettua siitä, että jotain täytyy tehdä.

Mikä avuksi, kun aikuiset eivät ymmärrä? Kesän aikana Ponin elämään astuu mielikuvituskaveri Puluboi (Aapo Puusti), omanlaisensa lintumainen poika, joka rakastaa mainoksia ja pullaa ja vihaa r-kirjainta. Rämäpäisellä Puluboilla on ratkaisu Ponin ongelmiin. Kaikki tuntuu helpolta, kun beatboxaa ja syö vähän bullaa! Jännittävä kesä saa aina vain värikkäämpiä käänteitä, kun ponityttö ja lintupoika valtaavat aarteita pursuavan roskalavan ja leikkivät miten lystäävät. Puluboin ja Ponin vauhdissa koko perheen elämä menee railakkaasti uusiksi.

Ensimmäisistä Risto Räppääjä -hittielokuvistakin tunnetun Mari Rantasilan ohjaama Puluboin ja Ponin leffa perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan, jonka anarkistinen huumori on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Ilmiöksi nousseiden hahmojen riemastuttava kohellus muistuttaa kaikenikäisiä leikin ja mielikuvituksen uskomattomasta voimasta. Töttölöö!

Katso elokuvan traileri »

Puluboin ja Ponin leffa
(72min, sallittu kaikenikäisille)

Pääosissa:
Jenni Lausi, Aapo Puusti, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen, Seppo Halttunen, Jaana Pesonen

Ohjaus: Mari Rantasila
Käsikirjoitus: Hannamaija Matila, Veera Salmi
Kuvaus: Timo Heinänen F.S.C.
Lavastus: Minna Santakari
Pukusuunnittelu: Ninja Pasanen
Maskeeraussuunnittelu: Leila Mäkynen
Äänisuunnittelu: Petter Fagelund
Leikkaus: Hanna Kuirinlahti
Musiikki: Markku Kanerva
Tuottaja: Elina Pohjola / Pohjola-filmi
Yhteistuottaja: Dyveke Graver / Cinenord
Kotimaan levitys: B-Plan Distribution

Elokuvateattereissa: 3.8.2018